torsdag, mars 29, 2007

Valanalysen - kan Pär Nuder sitta kvar?

Partiets valanalys har just kommit och är glasklar kring sysselsättningen. "Den viktigaste förklaringen till valnederlaget är att väljarnas tilltro till vår förmåga att klara sysselsättningen sviktade", säger valanalysgruppens ordförande Berit Andnor.

Texten kring sysselsättningen i valanalysen är mycket skarpare än jag hade väntat mig. Den säger att "partiledningen och regeringen felbedömde situationen", men skriver också att "partiet måste pröva den ekonomiskpolitiska regim som råder sedan 90-talets början". Läs analysen på sidorna 70-77 - texten finns här.

Denna kritik faller blytungt på den som mer än någon annan ansvarade för utformningen av den ekonomiska politiken - den tidigare finansministern Pär Nuder. Frågan är nu - vad är socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesman Pär Nuders svar på kritiken? Och kommer Nuder klara av att ompröva den ekonomiska politik han själv varit med om att utforma - en politik som uppenbarligen inte hållit måttet för att uppnå full sysselsättning?

Pär Nuder var Göran Perssons närmaste man. Men hur nära står han till Mona Sahlin?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm ... De jag pratat med säger att de gav upp sitt stöd till sossarna när Göran Persson började pösa över. Många beklagade sig dessutom över att en sosse på det stora hela taget är detsamma som en moderat, och menade därför att Reinfeldt lika gärna kunde får hållas ett par år. Sämre kunde det väl inte bli? Men det kunde det ju, som vi märkt.

umu sa...

"Pär Nuder var Göran Perssons närmaste man. Men hur nära står han till Mona Sahlin?"

Öhhh... Inte särskilt nära alls faktiskt... De typ hatar varandra. Eller var det bara en retorisk fråga???

Joel Malmqvist sa...

Hela citatet lyder:

"Det handlar också om att partiet måste pröva den ekonomiskpolitiska regim som råder sedan 90-talets början. Det kan inte uteslutas att det på en eller annan punkt krävs förändringar när nu krispolitiken är överstånden. Självklart inom ramen för kravet på en ansvarsfull ekonomisk politik och en långsiktigt balanserad ekonomisk utveckling."