fredag, december 28, 2007

"This system is corrupt"

Jag har inte riktigt kunnat bestämma mig för vilken demokratisk kandidat jag stödjer i nästa års amerikanska presidentval. Jag har läst en hel del om de olika kandidaterna och gradvis har en uppfattning formats.

Det är ett spännande race. Visst vore det fantastiskt med en kvinnlig president. Visst skulle Barack Obama bokstavligt talat sätta färg på presidentposten. Det skulle skicka chockvågor genom det amerikanska samhället, och bidra till att förändra människors attityder. Otvivelaktigt.

Men efter att ha läst artikel på artikel och surfat runt har en uppfattning formats grundad på vad kandidaterna faktiskt står för politiskt. En kandidat har drivit en tydlig kampanj mot det politiska och ekonomiska etablissemanget, och gjort det med bravur. Det inger stort hopp, för det stora problemet i amerikansk politik är att stora delar av arbetarklassen i USA:s mer lantliga delar har gått över till att rösta republikanskt. Det är det som drivit den amerikanska politiska skalan så långt till höger på senare år.

Efter att ha sett den här nya reklamfilmen inför primärvalet i New Hampshire tvekar jag inte längre. Jag stödjer John Edwards!

3 kommentarer:

Mårten sa...

Jag stöder Dennis Kucinich. Han har nog rätt liten chans att vinna, så av det tre främsta kandidaterna stödjer jag John Edwards.

Klas Corbelius sa...

Jag tycker det vore kul om Obama vann då det skulle ha så stor symbolisk betydelse, men jag skulle bli minst lika glad om antingen Kucinich eller Edwards vann. Edwards verkar dessutom ha det största stödet bland facket (åtminstone av de förbund som tagit ställning).

Jakob Strasser sa...

Håller med mårten om det nog står mellan Clinton, Obama och Edwards. Själv tycker jag antingen Dodd eller Kucinich har bäst idéer. Dodd har även visat praktiskt ledarskap genom att förhindra immunitet för telekombolagen för att de olagligen avlyssnat personer.