söndag, december 09, 2007

Lästips om jämlikhet och förnyelse

Julpysslar för fullt men kan inte undanhålla de bloggläsare som eventuellt fortfarande tolererar min minst sagt ojämna frekvens i skrivandet några intressanta lästips.

Dels Dagens Arena som nu snurrat på ett tag med högintressanta och viktiga artiklar, inte minst av den fenomenale Björn Elmbrant som offrat sin position på P1 för att kunna rikta skarp kritik mot dagens samhällsutveckling i denna webbtidning. Alltid lika skarpa Katrine Kielos skrev häromdagen om att De rika är rikare än vi trott. Läs!

Men dels också Jon Cruddas' och Jon Tricketts artikel i senaste New Statesman om läget i Labour - Hur New Labour blev till ett gift. Jon Cruddas var kandidat till att bli vice ordförande för Labour i sommarens medlemsomröstning och fick flest röster men inte nog med andrahandsröster för att vinna. Han har vägrat att ta en plats i regeringen för att kunna fortsätta sin konstruktiva kritik mot New Labour. Det anses allmänt i parlamentskretsar att han skulle vinna omröstningen om den var i dag, efter den minst sagt stormiga politiska hösten i Storbritannien. Jon Trickett är ordförande för den vänsterorienterade tankesmedjan Compass' grupp i parlamentet.

Nödvändig läsning för de som möjligen fortfarande lever i villfarelsen att högervridning och centralisering av makten i partiet är recept för framgång för ett socialdemokratiskt parti. Notera också slutet, där Cruddas och Trickett hänvisar till Mona Sahlins tal om "kärleksfulla kritiker" som ett positivt exempel på hur en partiledning kan uppmuntra till den förnyelsedebatt de efterfrågar inom Labour. Min blygsamhet förbjuder mig att berätta hur det kommer sig att de skriver om det...

1 kommentar:

Havsglimten sa...

Vad vill Mona?
Partivännen Åsbrink börjar arbeta för en borglig regering,forts.Socialdemokratins högervindar?
Dagens modiga kvinna, sjukas och fattigas vapendragare. Hon heter Inger Efraimsson. Hon var ordförande för Försäkringkassan. Men vill inte forsätta. Hon ställer inte upp på den inhumana behandlingen av sjuka, inte på att människar som blivit långtidssjuka måste säga upp sig!
Mer Mod och Civilkurage önskar vi från äkta Socialdemokrater!
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.7233