fredag, februari 23, 2007

Protesterna fortsätter

Socialdemokraternas opinionsstöd tycks nu ha parkerat över 40-procentsnivån och Temo pratar nu om att vi återgått till "ett normalläge" och att valresultatet kan ha varit "en tillfällighet".

Återgången är ingen slump, den beror på att arbetarrörelsen vaknat och att det pågår en politisk mobilisering i landet. I Uppsala arrangerar den samlade arbetarrörelsen gemensamma utåtriktade aktiviteter, och nästa arrangemang är nästa fredag den 2 mars klockan 16.00 på Stora Torget.

Huvudämnet för mötet är fortfarande hur den borgerliga regeringens försämringar och fördyrningar av a-kassan slår mot vanliga löntagare nu när de genomförs. Dessutom kommer lokala rättvisefrågor tas upp på mötet.

Kom!

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Och vad hjälper denna mobilisering sedan den kommande partiordföranden har talat om, mer eller mindre i klartext, att s inte kommer att återställa något om de kommer tillbaka?

Det gjorde de ju inte under de tolv år de satt i regering heller, efter den förra regeringens katastrofala styre. Tvärtom fortsatte de bara på samma linje i stort sett, efter båda de tidigare borgerliga regeringarna. Även om de inte försämrade så illa som den här regeringen gör så arbetade de gott, de sista åren, med att gnälla på fuskare och skuldbelägga de sjuka, gamla och andra behövande. Hedborgs uttalanden var ju inte roliga precis, för att inte tala om pensionsöverenskommelsen.

Få för min del hyser jag alltså inga störe förhoppningar om att det blir bättre med en socialdemokratisk regering efter nästa val - sorgligt nog.

Peter Gustavsson sa...

Hej Kerstin!

Jag delar din oro jag är betydligt mer hoppfull. Partiet är inte en enmansshow och insikten om de misstag som begicks under den förra perioden är mycket utbredda runt omkring i rörelsen.

Kerstin sa...

Kerstin på Motvallsbloggen alltså

Peter:
Trevligt att läsa vad du skriver, bara att hoppas att du har rätt. Men så finns det ju andra socialdemokrater som bloggar, som närmast gör mig mörkrädd.

Men jag håller på dig i alla väder. Hoppas du hinner bli statsminister innan jag lämnar in :-).

(Knepigt förresten att din blogg vägrar ta in min bloggadress, för att den inte slutar med en domänändelse?)

Anonym sa...

"den beror på att arbetarrörelsen vaknat och att det pågår en politisk mobilisering i landet"

Nej det är det inte. Det beror endast på att "alliansen" visat sig vara ännu uslare, nyliberalare, och folk-fientliga än (s) var. Kul med flerparti-system.