lördag, februari 03, 2007

Jag blir partikongressombud

Haromdagen stod jag utanfor en massajhydda byggd av koskit och var guide berattade om hur de brukar omskara killar i 14-15-arsaldern med 300 vittnen som hor efter sa att han inte skriker och darmed skammer ut sin familj. Och sa fick jag ett sms. Dar stod det att jag ar vald till ombud pa den socialdemokratiska partikongressen. Varlden ar bra skum ibland.

Hur som helst - jag ar jatteglad over att ha blivit vald till ombud. Jag ar uppriktigt sagt forvanad, eftersom det var en valdigt tuff konkurrens i valet. Som synes kommer jag representera Uppsala tillsammans med Lena Sommestad och Lena Hartwig - tva Lenor som jag har mycket stor respekt for och som jag vet kommer gora ett stralande jobb med att representera Uppsalas socialdemokrater pa partikongressen.

Nu aterstar bara att se vad vi egentligen ska diskutera pa kongressen. Det pratas om ett politiskt dokument, men jag har inte sett det och vet inte vad det innehaller. Jag deklarerade infor medlemmarna att min viktigaste politiska fraga ar arbete at alla och det kanns naturligt att satta en omvardering av den ekonomiska politiken hogst upp pa dagordningen nar det galler vad jag ska driva som kongressombud. Andra fragor som kanns angelagna ar att pa alla satt och vis skarpa jamlikhetsprofilen i partiets politik och att komma fram till en gemensam partiuppfattning om EU:s framtid. Och sa tror jag vi behover vara tydliga redan fran borjan med att vi kommer att riva upp de beslut den borgerliga regeringen genomfor som leder till okade klyftor mellan manniskor.

Jag tanker se till att bjuda in mig sjalv till partimoten for att diskutera med medlemmarna vad de vill med kongressen, men jag tanker ocksa anvanda denna blogg som ett satt att fanga upp vilka krav som finns bland medlemmar och sympatisorer. Sa varsagoda, kommentera och kom med forslag.

Ar tillbaka i Sverige igen i morgon kvall, och da borjar jag skriva vettigt igen med prickar och ringar over bokstaverna.

8 kommentarer:

bigdavid sa...

Hej Peter! Orkar inte läsa just nu, men jag förstår att du inte är i Svealand.
Jag hoppas du har det görbra! Hoppas du besöker oss på Sveriges framsida GÖTEBORG snart!

Hare gott kamrat och kul att du blev ombud!

Joanna sa...

Hej!

Kul att du blev vald till ombud! Grattis! I Stockholms Arbetarekommun ser det tyvärr lite värre ut. Av 24 valda ombud är ingen under 30 årm bara en massa gamla stofiler och pampar. Suck!

Till min (och säkert David här uppe) stora glädje får du dock sällskap av Fredrik Ståhle från Götet.

bigdavid sa...

Tung delegation helt klart!

Anonym sa...

Den viktigaste frågan är att sossarna vid makttillträdet 2010 har en färdig agenda om hur de snabbt skall återerövra de offentligt drivna välfärdssystemen från de vinstgiriga marknadskrafternas käftar efter att högeralliansen har sålt ut allt till det privata onäringslivet!


Bengt Nilsson, röd gråsossse

Enn Kokk sa...

Grattis Peter! Du fick också min röst.

Jag kommenterar sammansättningen av uppsaladelegationen på min blogg, http://enn.kokk.se.

Enn Kokk

fredrik sa...

Dokumentet ska enligt 68:ans politruker förhoppningsvis finnas tillgängligt på partiets hemsida efter PS-sammanträdet på fredag.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Grattis Peter. Hoppas du kan genomdriva lite sunda förslag. För att vara sosse är du nämligen förvånansvärt vettig! :-)

Peter Gustavsson sa...

Jag får väl rikta ett kollektivt tack till alla som gratulerat mig till att jag blivit ombud. Det ska bli kul det här, även om det verkar vara extremt lite talartid och det verkar väldigt oklart vad vi egentligen ska debattera. Kanske klarnar längre fram.