fredag, juli 07, 2006

Leijonborgs första lögn kom efter fem sekunder

Har jobbat under Almedalsveckan och därför haft lite tid att skriva, men Lars Leijonborgs tal bara måste kommenteras:

Första lögnen kom efter fem sekunder när Leijonborg sa att det var så kul att så många kunde komma och tittade stint ner i golvet framför sig. Leijonborgs tal hade det minsta antalet åskådare av alla tal hittills. Fp-ledaren fortsatte sedan med att berätta att Alliansen "vunnit Almedalen" med sitt av borgerliga ekonomer redan utskällda fastighetsskatteförslag. Men det är inte nog med detta. Leijonborg drog en lång historia om en 29-årig tjej som blev förtidspensionerad fylld av sakfel - bland annat påstod han att arbetsförmedlingen sjukskriver folk.

Leijonborg menade i sitt tal att "Alliansen levererar, vänsterblocket havererar" - om man ska se på vad andra än de egna spinndoktorerna tycker blir resultatet annorlunda. Folkpartiet säger "Leve pluggskolan" och vill tvinga skolorna att ha mer läxor, vilket kritiseras av den en gång så trogna fp-gruppen lärarkåren. Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet säger i ett kritiskt uttalande att det är lärarna själva som ska utforma undervisningen, inte politikerna. Som LR:s ordförande Metta Fjelkner säger:
Man är inne på detaljerad klassrumsnivå, det är lika orimligt som att landstingspolitiker skulle gå in och bestämma vilka instrument kirurgerna skulle använda i operationsrummet.

Leijonborg avslutade sitt tal med att gräva ner sig själv djupt ner i politikens smuts- och baktaleridivision. Han ägnade minut efter minut åt att prata om Göran Perssons herrgårdsbygge. Varför kan han inte prata om sin egen politik i stället för att ägna sig åt att misskreditera sina partiledarkolleger som personer? Vet hut, Leijonborg!

7 kommentarer:

fattig_tjej sa...

Ja USCH för folkpartiet dom är så dumma så. Vilken tur att Göran Persson bestämmer, för ni sossar ä rju så jävla duktiga på allting. Folkförakt, reformer och saltsjöbadsavtal, länge leve det enda röda partiet. Ni är hycklare. Usch.

Elin Lundgren sa...

Hej PEter! Roligt att bumpa in i varandra sådär. Kollade in lArs tal på Tv igårkväll. Tja. Som lärare får man lite ont i själen kan man säga.

Demokrati och välstånd sa...

Ja nog gör folkpartiet det enkelt för sig - precis som om det skulle skapas jobb om man pressar folk. Har dom inte tänkt på att om en sjuk tvingas ta ett jobb som denne inte kan ha för han/hon blir sjuk av det så blir ju jobbet upptaget. Det vill säga, en frisk arbetslös som klarar den typen av jobb får bli fortsatt arbetslös för - och det äv väl den stora poängen - det skapas ju inga nya jobb genom att pressa arbetslösa och sjuka.

Katrine Kielos sa...

Instämmer helt med din analys Peter, det värsta är att jag tror att det går hem. Särskilt skolan...

Rickard Ström sa...

Nåja,

Angående godsherre Perssons bygge måste jag ju påpeka att det är öppet mål för borgerligheten. Eller har ni påpassligt glömt följande kommentar från Persson under partiledardebatten med Lundgren 2002: "Hur kan du som köpt en villa för sex miljoner veta hur vanligt folk har det?"

Svinhugg går igen...

Klas Corbelius sa...

visst går herrgården liksom Göran Perssons och Anitra Steens höga löner att kritisera, men dubbelmoralen är att den borgerliga alliansen knappast vill ha lägre löner för tex statliga chefer. det är alltså okej att tjäna massor, men fel att använda dem, eller?

Rickard Ström sa...

Om så vore. Dubbelmoralen består i att socialdemokraterna säger sig vilja att alla lever som självuppoffrande fattighjon, men med undantag för nomenklaturen.