onsdag, juli 27, 2005

EU-högern nere för räkning

Jag har ägnat större delen av mina senaste två-tre år till att bekämpa EU-politiken. Jag är ganska stolt över resultatet - jag har varit med om att stoppa ett svenskt EMU-medlemskap och jag har lett kampanjen för att få in en EU-kritisk socialdemokrat i EU-parlamentet. Jag har varit med om att fälla EU-konstitutionen som kampanjare för en svensk folkomröstning och sedermera som anställd vid brittiska Centre for a Social Europe/no campaign.

Men nu får det vara nog! Jag är trött på EU. Det finns så mycket bättre man kan göra med sitt liv än att bekämpa en massa dumheter de hittar på i Bryssel. Till exempel att arbeta fram idéer till hur vi kan gå vidare genom välfärdsstaten mot socialismen.

EU-högern är nere för räkning nu. Det var rätt plågsamt för dem när fransmännen och holländarna - befolkningarna i två av EU:s grundarländer - röstade nej. Vi får väl se hur de klarar av att resa sig. Och det är klart att vi måste ha ögonen på dem och hindra framtida vansinnigheter. Men jag kommer i alla fall att ägna mycket mindre tid åt EU och mycket mer tid åt ideologi och arbetsmarknads- och välfärdspolitik framöver. Anfall är bästa försvar.

1 kommentar:

Klas Corbelius sa...

Jo, det är ett fantastiskt resultat som visar att även en "vanlig" gräsrot kan påverka (givetvis tillsammans med massor av andra). Visst kommer socialdemokratin att vinna valet 2006, om vi vill!