onsdag, mars 22, 2006

Socialdemokraterna ökar kraftigt

De senaste skandalerna i socialdemokraterna minskar inte väljarnas förtroende. I den senaste mätningen från DI/Ruab går socialdemokraterna framåt medan moderaterna backar.

Detta var inledningen av artikeln om den senaste Ruab-mätningen som publicerades i lördags och som fick oerhört lite uppmärksamhet. Kristdemokraterna är långt utanför riksdagen.

Det är synd om Laila Freivalds, och i den senaste skandalen tycker jag inte att UD gjorde fel alls som upplyste internetfirman om problemen när Muhammeddebatten rasade som värst. Men Laila slirade på sanningen i intervjuerna och det blev droppen som fick bägaren att rinna över. Men nu kan vi förhoppningsvis diskutera de politiska alternativen på allvar i stället, och på det sättet är avgången positiv.

Lars Stjernqvist fick till det i radion nu precis. Om socialdemokraterna har så bra siffror när skandal efter skandal rullar fram, hur bra siffror kommer vi inte ha när vi får prata vår politik på allvar?

2 kommentarer:

Antehuga sa...

HEj.
jag vill gärna diskutera sakfrågor.

hur kommer det sig att SAP sänkte bokmomsen=skatt med motiveringen att efterfrågan skulle öka, hur kommer det sig att man i de flesta fall anser att sänkt pris leder till ökad efterfrågan.
När det gäller arbete, så gäller detta uppenbarligen ej. varför vill man inte sänka skatten för de flesta inkomsttagare,skulle det inte stimulera arbete?

Kerstin sa...

Den som gräver en grop åt andra faller själv däri - ett bra och tänkvärt ordspråk :-)