"Ett exempel på riktigt dålig opinionsjournalistik"

Så beskrev statsvetaren Mikael Gilljam Agendas hantering av Sifo-undersökningen i går i dagens Studio Ett (inslaget är i 17-timmen, börjar efter 22 minuter och slutar efter 30 minuter), vilket Marta påpekat på Motallians. SVT erkänner sitt misstag. Aftonbladet skriver också om "SVT:s Sifo-bluff".

Känns bra att det jag skrev här och här inte bara var mina egna ilskna synpunkter utan något som delas av andra och att Agenda tvingades krypa till korset. Kanske spelade det roll att Motallians skrev om detta. Bilden hos många av att Reinfeldt nog vann debatten eftersom det stod i tidningarna dagen efter lär dock kunna kvarstå. Men vi får väl fortsätta pumpa på med argument så borgerligheten tvingas på defensiven.

I Norge ser det dock riktigt bra ut. I Gallups senaste mätning får de rödgröna utmanarna 88 mandat medan högerregeringen och Fremskridtspartiet slutar på 81 mandat. Och som jag skrev häromdagen när jag redogjorde för Carl Bildts rädsla, innebär en rödgrön valseger i valet om precis en vecka att Norge får sin radikalaste regering någonsin. Socialdemokratiska Arbeiderpartiet lär få omkring 10 ministrar inklusive statsminister Jens Stoltenberg, medan Socialistisk Venstreparti lär få 4 eller 5 ministerposter. Senterpartiet får också ett antal regeringsposter och ärligt talat, om den svenska centern vore som dem skulle jag också vilja bilda regering med dem. Läs hur de själva beskriver sin egen historia!

En seger för de rödgröna i Norge vore jättespännande då det skulle ge oss en spännande modell för hur vi skulle kunna förnya vår politik också i Sverige. Jag länkar ytterligare en gång till Nytt Flertall som beskriver den nya koalitionens politik.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag