Svensk eller amerikansk modell?

Partiledardebatten i SVT visade att borgarnas maktpakt vill slå på dem som redan ligger för att finansiera sina skattesänkningar på minst 45 miljarder kronor. De sjuka och de arbetslösa ska betala för en slopad förmögenhetsskatt. Den långtidsarbetslöse ska få sin ersättning sänkt till 5000 kronor i månaden innan hyran är betald - det är vad Fredrik Reinfeldt tjänar på två dagar - och utländska företag ska slippa betala löner enligt svenska kollektivavtal. Allas trygghet ska försämras för att de borgerliga ska kunna genomföra sin politik för ökade klyftor.

Valet nästa år kommer att stå mellan den svenska folkhemsmodellen och en amerikansk modell som leder till ett kallare samhälle och ökad utslagning. Partierna till vänster vill ha fler jobb genom ökad trygghet. Högeralliansen vill försämra tryggheten och dumpa lönerna.

Kommentarer

idag slog nästan peter wolodarski nytt rekord i osaklig hata sossarna retorik. Han skriver i DN: "Gång på gång återkom Persson till samma tema: USA är ett avskräckande exempel. För dem som följde debatten var det uppenbart vilka associationer han ville få tittarna att göra. Misären och döden i New Orleans - det är inte Sveriges väg." det fortsätter, men jag orkar inte mer. får man skriva så här? finns det inga gränser, ens för liberaler?
Anonym sa…
Nej - för oss liberaler är yttrandefriheten helig! Sakligheten i argumenten kommer betydligt längre ner på prioriteringslistan ;-)

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag