Allmänborgerliga junilistan

Noterade att Reinfeldt i går kväll sade att det inte finns några politiska skillnader mellan junilistan och den borgerliga alliansen, och att SVT:s Mats Knutsson sade i studion att junilistans förslag är "en katalog på ganska allmänborgerliga förslag". Tony Johansson och Ali Esbati har skrivit läsvärda kommentarer om junilistans högerpolitik, och jag har ju också skrivit en tidigare kommentar. Motallians artikel är intressant, och det är också kommentarerna på Federley som avspeglar oron i de borgerliga leden.

Det är helt klart att junilistan INTE är tvärpolitiskt när det kommer till inrikespolitiken, vilket jag bara kan beklaga eftersom jag på många sätt uppskattat deras EU-arbete. Återkommer i ärendet.

Kommentarer

Anonym sa…
För att koppla vidare till vad Daniel kommenterade på Motallians -

Någon slags tvärpolitik vinkel finns väl i det att det främst var från S som Junilistan tog sina röster i EU-valet? Och i att flera av deras företrädare av många betraktas "som gamla trygga socialdemokrater"?

Men i princip håller jag med dig - det är ungefär lika mycket tvärpolitik i JL:s program som i Mp:s eller KD:s.
I EU-parlamentsvalet gick man till val på ett tvärpolitiskt manifest. Denna valplattform är tydligt borgerlig, oavsett hur gamla och trygga socialdemokrater än vissa av deras företrädare är. Det är en styrelse på sex personer som beslutat om denna valplattform - i denna är alla utom Hélène Goudin marknadsliberaler eller finansfolk eller både och. Junilistan har nämligen ingen partidemokrati, som Tony Johansson påpekar på http://tonyjohansson.se/?p=57.
Junilistan blir intressant!
Satt och läste ditt inlägg med intresse, vi är nämligen "drabbade" av samma sak i Bollnäs. Alla fyra gruppledare i Alliansen är kvinnor, kommunalrådet är kvinna precis som de tunga Barn- och utbildnings- och socialnämndens ordföranden.

Tyckte hela inlägget var intressant, men hickade till när du skrev att du uppskattat Junilistans EU-arbete. Vad i samarbetet med antisemitister, kommunister och nationalister är det du ser som positivt? Vore intressant att höra, eftersom det enda jag hört från Nils L är meningslösa korta inlägg utan att lägga några förslag i parlamentet.
Det EU-arbete från Junilistan jag uppskattat är främst det de gjort på hemmaplan kring kravet på folkomröstning om konstitutionen etc.

Populära inlägg i den här bloggen

Ros och ris åt Socialistiskt Forum

Dags för en ärlighetsrevolution

Ett anspråksfullt förslag